Collectieve intelligentie en participatief beleid 

Voor iedereen die meer creativiteit en verantwoordelijkheid wil genereren binnen een groep, team of organisatie… en die bereid is de macht te delen.

Je ontdekt de kracht van de methode en ook de valkuilen. Tijdens het traject zelf passen we de principes van de kringorganisatiemethode toe, waardoor je als deelnemer proefondervindelijk leert.

Je krijgt inzichten en nauwkeurige richtlijnen om de vaardigheden te trainen die nodig zijn om zelfsturing in je organisatie op te starten en te begeleiden.

Je ontwikkelt je eigen methode op maat en ritme van je organisatie en krijgt de gelegenheid om terug te koppelen.

Een halve dag kennismaking met de kringorganisatiemethode 
van 14u tot 18u

We starten het traject met een sessie ‘co-ontwikkeling’ en passen de principes van de kringorganisatiemethode en collectieve intelligentie toe. Je ervaart wat de mogelijkheden zijn wanneer het collectief ten dienste staat van het individu. Na deze kennismakingssessie volgt een debriefing en een overzicht van de methode.

3 dagen oefenen - van 10u tot 17u
Tijdens de volgende 3 dagen gaan we dieper in op de pijlers van zelfsturing en collectieve intelligentie. Iedereen krijgt de gelegenheid om de verschillende rollen in te nemen (animator – aanbrenger – kringlid) en te oefenen met de principes van co-ontwikkeling, kringvergadering, auto-evaluatie, besluitvorming vanuit consent en verkiezing zonder kandidaat. Deze tools kan je onmiddellijk toepassen in je eigen omgeving.

Terugkomdag - van 10u tot 17u
Het hanteren van de tools tijdens het leertraject is één ding, zelfsturing introduceren in een bestaande organisatie is een ander verhaal. 
Daarom koppelen we na twee weken terug om de ervaringen te toetsen en van jouw aanpak een succes te maken.

Lectuur als voorbereiding
reinventing organizations – Frederic LalouxTrainster : Ann De Beleyr

 

De laatste 2 jaar heb ik systematisch de kringorganisatiemethode toegepast bij de groepen en teams die ik begeleid. 
Ongeveer 200 maal telkens weer hetzelfde en telkens ook weer anders, in ieder geval steeds verrijkend. Het is met veel plezier dat ik deze terreinervaring deel tijdens dit intens collectief leermoment.
Tot binnenkort,
Ann.Opleidingsdata 2019

18 november van 14u tot 18u
21, 22, 25 en 26 november van 10u tot 17u
Tarificatie 


450€  voor particulieren
740€  voor zelfstandigen of kleine organisaties 
van maximum 3 werknemers. 
1200€  voor organisaties met meer dan 3 werknemers.

Inlichtingen en inschrijving