Collectieve intelligentie en participatief management

Een praktische en dynamische training

Voor iedereen die meer soepelheid, creativiteit en verantwoordelijkheid wil genereren binnen een groep, team of organisatie… en die bereid is de macht te delen.

Je ontdekt de kracht van de methode en ook de valkuilen. Tijdens het hele traject passen we de principes van de kringorganisatiemethode toe, waardoor je als deelnemer proefondervindelijk leert.

Je krijgt inzichten en nauwkeurige richtlijnen om de vaardigheden te trainen die nodig zijn om zelfsturing in je organisatie op te starten en te begeleiden.

Je ontwikkelt je eigen methode op maat en ritme van je organisatie en krijgt de gelegenheid om terug te koppelen.

Een halve dag kennismaking met de kringorganisatiemethode

We starten het traject met een sessie ‘co-ontwikkeling’ en passen de principes van de kringorganisatiemethode en collectieve intelligentie toe. Je ervaart wat de mogelijkheden zijn wanneer het collectief ten dienste staat van het individu of het project. Na deze kennismakingssessie volgt een debriefing en een overzicht van de methode.

 

4 dagen interactieve training

Tijdens de volgende 4 dagen gaan we dieper in op de pijlers van zelfsturing en collectieve intelligentie. Iedereen krijgt de gelegenheid om de verschillende rollen in te nemen (facilitator – aanbrenger – kringlid) en te oefenen met de principes van co-creatie, kringvergadering, zelfevaluatie, appreciative inquiry, deep democracy, besluitvorming vanuit consent en verkiezing zonder kandidaat. Deze tools kan je onmiddellijk toepassen in je eigen omgeving.

 

Intervisie – Supervisie

Het hanteren van de tools tijdens het leertraject is één ding, zelfsturing introduceren in een bestaande organisatie is een ander verhaal. We organiseren samen een terugkoppelmoment om de ervaringen te toetsen en van jouw aanpak een succes te maken.

Lectuur als voorbereiding
reinventing organizations – Frederic Laloux

We baseren ons op de sociocratische kringorganisatiemethode, een manier om organisaties vorm te geven en te leiden, op basis van gelijkwaardigheid in de besluitvorming.

Als trainer en facilitator pas ik systematisch de kringorganisatiemethode toe bij de groepen en teams die ik begeleid. Het is met veel plezier dat ik deze terreinervaring deel tijdens een intens collectief leermoment.

Ann De Beleyr.

Tarief : Privé 450 € – Organisatie – 3 personen 740 € – Organisatie + 3 personen 1200 €

Ann De Beleyr
Ann startte haar professionele loopbaan in het theater- en televisiemilieu. Ze werd geboeid door de manier waarop mensen met elkaar omgaan binnen een werkcontext en besloot zich toe te leggen op het bestuderen van de relatie tussen de noden van het bedrijf en de functieontwikkeling van de werknemer. Info ann@missionemploiartistes.be In 1992 krijgt ze de kans om als trainer/coach mensen te begeleiden bij de heroriëntatie van hun loopbaan. Het is op dat moment dat ze ontdekt dat dit is waar ze goed in is. Ze houdt ervan om een context te creëren waar mensen hun masker opzij kunnen zetten en zo de kans krijgen om hun volledig potentieel aan te spreken. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in stressbeheersing, collectieve intelligentie en participatief management. Après avoir travaillé dans le milieu du théâtre et de la télévision, Ann De Beleyr développe son intérêt pour la sociopsychologie. Elle travaille pendant 6 ans dans une firme internationale de recrutement, et étudie la relation entre les besoins de l’entreprise et le développement de ses collaborateurs. Depuis ’92 elle est consultante et formatrice en gestion de stress, organisation du travail, communication et leadership. Elle parvient à allier avec finesse sa formation d’acteur, la programmation neuro-linguistique, l’intelligence collective et la pleine conscience. Les participants sont invités à tomber le masque, afin de dégager tout leur potentiel.

Évaluation

Pas assez de notes pour afficher
X